Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Ellen

“Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

Is het wel een ‘hielspoor’?

Bent u behandeld voor de verkeerde diagnose?

U bent reeds behandeld voor uw voetklacht, maar wat als de verkeerde diagnose is gesteld? En dus de verkeerde behandeling is ingezet? Dit zien onze Podozorgers ook in de praktijk; patiënten die behandeld zijn voor de verkeerde diagnose.

Praktijkvoorbeeld

Om een inkijk te geven in onze manier van werken geef ik u een praktijkvoorbeeld van een verkeerd gestelde diagnose vóór een bezoek aan Podozorg Zeist.

Een jongeman van 25 jaar loopt al 2 jaar met forse hielpijn aan beide voeten. Meneer is automonteur en kan zijn werk niet meer uitvoeren, omdat hij niet langer dan 15 minuten kan staan. Hij heeft nachtelijke pijn en pijn die snel toeneemt bij staan en lopen. Hij heeft geen pijn bij het opstaan in de ochtend of na een tijdje rust, een klacht die juist kenmerkend is bij een peesontsteking.

Meneer heeft veel verschillende behandelingen en hulpmiddelen gehad. Deze werden allemaal ingezet voor de diagnose ‘hielpijn door een peesplaat ontsteking’. Hieronder de lijst met toegepaste therapieën en hulpmiddelen:

  • Podotherapeutische zolen
  • Nachtspalk
  • Shockwave therapie
  • Zes weken gips
  • Zoolverstijving onder zijn huidige schoenen
  • Ontstekingsremmende injectie.

Een lijst die, bij de juiste inzet, tot een verbetering van de klachten zouden kunnen lijden. Echter namen de klachten alleen maar toe.

Echografisch onderzoek

Het eerste onderzoek bij Podozorg Zeist bestaat onder andere uit het maken van een echo de voet. Opvallend bij deze meneer is dat de peesplaat onder de voet een normaal beeld geeft. Bij een ontsteking is deze vaak dik en is het vezelpatroon onderbroken. Er is dus duidelijk niets mis met de peesplaat.

Nader echografisch onderzoek gaf een vermoeden van een beknelling van een zenuw aan de binnenzijde van de enkel. Deze beknelling wordt mogelijk veroorzaakt door spiermassa die afwijkt van een normale anatomie.

Deze meneer heb ik, met toestemming van de huisarts, doorgestuurd naar een van de artsen binnen het Hielpijncentrum voor nader onderzoek.

Vind een praktijk

Benieuwd of bij u de juiste diagnose is gesteld? Neem contact op met onze Podozorgers voor een consult. Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt!

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.