Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Rosa

“Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

Ga goed voorbereid naar de podoloog!

U heeft al enige tijd last van uw voeten en heeft een afspraak staan bij uw podoloog

Meestal zie ik in mijn praktijk dat de nette, nieuwe schoenen aangedaan worden. Dat is jammer want ik zou zo graag de schoenen willen zien waar u het beste op loopt. Aan het slijtpatroon kunnen we vaak zien hoe u loopt. En neem de schoenen mee waar de pijn meer aanwezig is. En vergeet ook niet uw eventuele sport of werkschoenen mee te nemen.

Tijdens het eerste gesprek (anamnese) worden er vragen gesteld waarop soms lastig gelijk goed een antwoord op te geven is. Schrijf de klacht van te voren op een briefje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Hoe lang is de klacht al aanwezig?
  • Is het stekend, brandend, scherp, dof, constant, of intermitterend?
  • Waar zit de pijn en geeft het uitstraling? Teken het met een pen af op de voet als het niet altijd aanwezig is.
  • Wanneer doet het pijn of wordt de pijn erger met veel lopen?
  • Wordt het dik op het einde van de dag of heeft u ook andere klachten, pijn in de knie, heupen of rug?
  • Beoefent u een sport?
  • Draagt u tijdens het werk veiligheidsschoenen?

Medische geschiedenis

Informeer ons over uw algemene gezondheid. Het is belangrijk voor ons om te weten of u lijdt aan diabetes mellitus, perifere vaataandoeningen , reumatoïde artritis en neurologische problemen. Heeft u chemotherapie (lees ook onze blog 'voetklachten door chemotherapie') gehad of ben u nog in behandeling? Heeft u operaties en therapieën in het verleden gehad of nog in de planning? Heeft u een allergie voor bijvoorbeeld materialen of lijm die we gebruiken voor de eventuele steunzolen of ortheses?

Hulpvraag

Wat is uw verwachtingspatroon? Zorg dat u duidelijk maakt wat u van de podoloog verwacht. Bijvoorbeeld weer een klein stukje kunnen wandelen met uw hond of mee kunnen doen aan de wandelvierdaagse. Leg duidelijk uit wat het probleem is in uw voet en wat een podoloog dan eventueel voor u kan betekenen. Maak samen met uw podoloog een plan om het resultaat zo goed mogelijk te laten worden.

Informatie van de podoloog onthouden

Als u denkt dat u informatie niet goed zelf kunt geven, of juist niet goed kunt onthouden, dan kunt u natuurlijk altijd iemand meenemen. Twee mensen kunnen meer uitleggen en meer onthouden. Vraag aan de podoloog of u het gesprek mag opnemen, dan kunt u het thuis rustig na luisteren.

Informatie bronnen

Vraag om een folder over uw klacht, deze kunt u dan thuis weer rustig nalezen. Bij Podozorg hebben we folders waar duidelijk in staat wat u heeft en wat u er zelf aan kunt doen of raadpleeg onze klachtenwijzer.

Klachtenwijzer van Podozorg

Als u weer thuis bent en het was toch niet helemaal duidelijk, schrijf het dan op een briefje en vraag het op uw tweede afspraak.

De therapie

Wanneer u een therapie zool of orthese hebt gekregen is het belangrijk dat u weet wanneer u de steunzolen moet dragen en hoe u de zolen moet onderhouden. Bij levering van uw zolen krijgt u van Podozorg hier informatie over.

Het is ook verstandig om na een jaar uw steunzolen of andere hulpmiddelen te laten controleren, uw voeten kunnen veranderen . Het is ook mogelijk dat de klacht is verholpen en u geen steunzolen meer nodig heeft. Of er moeten aanpassingen aan de zolen aangebracht worden.

Niet tevreden over de behandeling? Bespreek het met uw podoloog. Indien u dit niet met uw podoloog overlegt kan het probleem ook niet worden opgelost. Soms is een aanpassing aan de zool noodzakelijk om het verwachte resultaat te kunnen bereiken. Misschien zit uw steunzool in de nieuwe schoenen toch anders of werken de podologische zolen in combinatie hiermee niet goed.

Vind een praktijk

Heeft u al enige tijd last van een voetklachten? Onze Podozorgers helpen u graag verder! Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorg praktijk bij u in de buurt.

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.